Съветът за електронни медии (СЕМ) обяви днес началото на конкурса за

...
Съветът за електронни медии (СЕМ) обяви днес началото на конкурса за
Коментари Харесай

Стартира конкурсът за нов шеф на БНТ, избира го почти изцяло нов СЕМ |

Съветът за електронни медии (СЕМ) обяви през днешния ден началото на състезанието за общоприет шеф на Българска национална телевизия, като откри процедурата по избора.

Решението бе взето с 4 гласа „ за “ и 1 глас „ въздържал се “ (Розита Еленова).

Документи на претендентите ще се одобряват от 27 май. До 15 юни регулаторът ще разгласи позволените до процедура претенденти, а до 23 юни - позволените до чуване. Изслушванията ще се проведат на 27 и 28 юни, а гласуването за избора на нов общоприет шеф - на 29 юни.

За да бъде определен, претендентът би трябвало да събере най-малко 3 от общо петте гласа на съвета.

Мандатът на сегашния общоприет шеф Емил Кошлуков изтича при започване на юли.

Обявяването на състезанието идва на фона на непопълнения състав на Съвет за електронни медии. В идните дни следва възобновяване на по-голямата част от регулатора - в него ще влязат трима нови съветници на мястото на Бетина Жотева, Розита Еленова и София Владимирова. Двама от тях се чака да утвърди през днешния ден Народното събрание, а третият да бъде назначен с декрет на президента. Така от досегашния състав остават само преди малко определената за ръководител Соня Момчилова (назначение на Румен Радев) и, която стана известна с оскъдния си опит в медиите и с дипломата си по земеделска стопанска система.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР